Planinsko društvo K2


DVODNEVNI TABOR


KOT VSAKO LETO JE DVODNEVNI TABOR NAVDUŠIL, ŠE POSEBEJ NAŠE NOVE ÄŒLANE, KI SO SE ŠELE ZAÄŒELI SPOZNAVATI Z NARAVNIMI STENAMI. 

Kar 32 udeležencev dvodnevnega Plezalnega tabora, se je preizkusilo v skalnem plezanju. Prvi dan so plezali na naravni steni na Vranskem, drugi dan v ostenju Kamnika. Utaborili so se v Zalogu pri Šempetru, neposredno ob naravnem parku Ponikovskega krasa. Tu je pravi kraj tako za raziskovalce, tiste, ki se radi preizkušajo v adrenalinskih športih in tudi za večne romantike, ki znajo svoj navdih iskati v naravi. Planinsko društvo K2 je pripravilo gugalnico veselja, ki je najbolj atraktivna, saj te zaniha v krošnje dreves in se počutiš kot prič v letu. Tisti, ki so se že bolje spoznali s to gugalnico, na njej izvajajo gravitacijske obrate. Ker plezalci rabijo izredno dobro ravnotežje so le tega preizkušali pri plezanju na gajbice. Vsi vemo, da so ozki in visoki stolpi zelo majavi in marsikdo je odnehal že po prvem metru, najboljši pa so izdelali 4 m stolp. Otroci so imeli na voljo še mini poligon in zip line. Medse smo prejeli kar 15 novih plezalcev.
Zvečer smo si ob tabornem ognju pripravili večerjo, pripravili ležišÄa, nekateri v šotoru, nekateri v večnamenskem objektu, v viseči mreži. Le redki so se odločili in prespali na prostem, kjer jih je v spanec zazibala širjava zvezdnega svoda.
V naravi so prepoznali dve zanimive živali, ki jih ne srečujemo prav vsak dan. In sicer pupka ter pijavko. Večina otrok je te dve živali videla prvič.
V nedeljo smo dvodnevni tabor zaokrožili s popoldanskim druženjem med starši udeležencev tabora.  


Galerija:


Dodano: 15. junij 2017 , dodal: Lilijana Å tor Krebs