Planinsko društvo K2


3. ADRENALINSKI IZZIV DRUŽIN


Letos se je pomerilo v adrenalinskem izzivu kar 9. družin, iz skoraj vseh koncev Slovenije. Tako kot lani so se pomerili v Adrenalinskem poligonu, kjer vsi člani družine poskušajo v čim krajšem času premagati poligonske ovire. Ovire so prilagojene vsem generacijam. Največ adrenalina je po kosteh pognala gugalnica smrti, kot so jo poimenovali starejši. Najmlajši pa pravijo, da sploh ni grozna in na njej izvajajo čudovite trike gravitacije. Tudi letos je bil aktualen Curijev met, poimenovan po nadimku prijatelja, alpinista, ki je žal tragično preminil v gorah. Ta fant je ustanoviteljema društva K2 nekoč, kar tako podaril ključ 100. Danes, je met ključa sto postala prava borba za podiranje rekordov. Letos je v tej disciplini zablestel Adriano Trnovšek iz Slovenskih Konjic, ki je dosegel razdaljo 12.60 m in je tako postal nov rekorder. Lov na peklenšÄka nekako ni šel najbolje nobeni od družin, tako da lokostrelstvo ostaja še vedno izziv za prihodnjič. Igra od pekla do raja je, kot vedno, vzpodbudila največ navijaškega duha. V tej disciplini se je najbolje izkazala Ajda Kolšek iz Laškega , ki je preplezala 16 gajbic. V skupnem seštevku so si sledile družine.
1. Mesto Družina ZUPANC iz Škofja Loke
2. Mesto Družina Trnovšek Adrijana iz Slovenskih Konjic
3. Mesto družina Erjavec iz Laškega
Adrenalinski izziv družin z leta v leto postaja tudi priložnost za utrjevanje vezi v družini, druženje družin, spoznavanje in izmenjevanje izkušenj. Predvsem pa en čudovit dogodek, kjer se tako otroci, kot odrasli navžijejo svežega zraka, aktivno povežejo z naravo, stkejo nove vezi in še bi lahko naštevali. ÄŒestitke vsem sodelujočim.

Ker fotografije povedo več kot 1000 besed so v foto galeriji fotografije Roberta Zabukovca, ki vas bodo spravile v dobro voljo in vam ohranjale lepe spomine do prihodnjič.
 


Galerija:


Dodano: 05. maj 2017 , dodal: Lilijana Å tor Krebs